מועד החזרת בלסטוציסטים + תמיכה ראויה

דיון מתוך פורום  טיפולי IVF - תמיכה

21/10/2020 | 20:56 | מאת: ענת

שלום ד״ר רויבורט, אני בסבב החזרת עוברים על בסיס מנופור. הייתי היום בבדיקות והתוצאות הראו: זקיק 22, 16,15,14 ובצד השני זקיק 18, 13,13,11,9 הרירית: 10 אסטרדיול: 2600 פרוגסטרון: 1.4 LH: 3.9 היום (יום רביעי- 21/10) בשעה 20:00 הזרקתי אוביטרל. יש לי מספר שאלות: 1. להבנתי עפי זריקת האוביטרל שהוזרקה היום בערב, הביוץ יוצא ביום שישי בבוקר (23/10). ההחזרה היא של 2 עוברים יום 5. אמרו לי שההחזרה ביום רביעי הבא (28/10). האם זה הגיוני? האם יום הביוץ נספר כיום 0? ולמעשה סופרים 5 ימים מיום שבת? 2. האם עפ״י המדדים שרשמתי אין סיכון שיהיה ביוץ טבעי לפני יום שישי? אמנם הפרוגסטרון והLH לא גבוהים אבל הזקיק המוביל בגודל 22. 3. נאמר לי שהחל מיום שישי להתחיל עם התרופות הבאות: 2 קרינון, 3 דופסטון, 2 אסטרופם. האם הגיוני? מעולם לא לקחתי 3 דופסטון בנוסף לתרופות האחרות. האם זה מינון מקובל? תודה רבה!

כיוון שהביוץ מתרחש ביום שישי, אילו היתה מתרחשת באותו יום הפריה של הביצית - יום שבת יתאים לעובר בן יום 1, יום ראשון יתאים ליום 2, וכו'. עד יום רביעי שיתאים לעובר יום 5. לגבי שאר התכשירים שקיבלת לתמיכה - זאת כבר ההחלטה של הרופא המטפל, בהתאם לנתונים של כל מטופלת ומטופלת.

21/10/2020 | 22:09 | מאת: תודה רבה. אודה לתשובתך לעניין הביוץ הטבעי

בהינתן העובדה שהיה זקיק 22 וכן תוצאות בדיקות הדם מהיום, האם יתכן שיהיה ביוץ טבעי מחר או שסביר שהביוץ ״ימתין״ עד להשפעת האוביטרל בשישי בבוקר? תודה!!!

למרות הימצאותו של זקיק מוביל ואסטרדיול גבוה - רמת LH נמוכה מפחיתה משמעותית את ההסתברות לביוץ ספונטני.

21/10/2020 | 23:18 | מאת: ענת

ראשית המון תודה לך על המענה המקיף. סייעת לי מאוד. רציתי לשאול את דעתך לגבי החזרת עוברים על בסיס מנופור. שמעתי מרופאים רבים שמתנגדים לכך וגם ברור לי שזה לא פרוטוקול מקובל בדכ. אני יודעת שלרוב עושים החזרה על בסיס טבעי או על בסיס הורמונלי של אסטרופם. מה הסיבה לכך? האם החזרה על בסיס מנופור פוגעת בסיכויי ההצלחה? כל העוברים שלי הם בלסטוציסטים בדירוג מעולה. ניסיתי החזרה על בסיס טבעי והרירית הגיעה ל-7. ניסיתי עם אסטרופם וסבלתי ממש והרירית אחרי כמעט 20 יום הגיעה ל-7.7. עם המנופור הגעתי לרירית של 10.5. הפעם התחלנו טבעי אבל ביום ה11 הרירית לא זזה ולכן הוספנו מנופור במינון די גבוה (150) למשך 5 ימים עד היום. מה דעתך? תודה!!!

מבחינה עובדתית, הטיפול עם מנופור השיג שיפור משמעותי בעובי הרירית, וזאת היתה מטרתו. בהצלחה!

22/10/2020 | 08:31 | מאת: ענת

.

שיהיה לך בהצלחה!!!

מנהלי פורום טיפולי IVF - תמיכה