אסטרופם,ביוץ ואיחור מחזור

דיון מתוך פורום  טיפולי IVF - תמיכה

23/10/2019 | 21:36 | מאת: אוריה

שלום דר, לקחתי מהיום הראשון של הווסת 3 פעמים ביום אסטרופם למשך 12 יום.(לא ידוע מתי היה ביוץ) מתי אמורה לבדוק איחור?14 יום מהיום שהפסקתי את האסטרופם או יותר?

כאשר נוטלים אסטרופם לדחיית הביוץ מומלץ לבצע מעקב אולטרהסאונד כדי לזהות את מועד הביוץ.

24/10/2019 | 12:21 | מאת: אור

נכון, עשיתי פעמיים מעקב ולא היה ניתן לראות התפתחןת, היינו קרובים לחגים והרופא העדיף שנקיים יחסים רק וזהו. אבל לא יודעת מתי התרחש הביוץ. איך אדע מתי אמורה לקבל ווסת או לא? כמה ימים לספור מהיום שהפסקתי את הכדורים?והאם בכלל הכדורים האלה לא מנעו החודש את הביוץ?

28/10/2019 | 05:19 | מאת: אור

עדכון לגבי המשך השרשור למעלה!!הייתי אצל הרופא יום ראשון, התאריך האחרון של הווסת הייתה ב 28/9/19 . היום הוא היום ה 31 מתאריך הווסת, הרופא בדק אותי באולטרסאונד ולא ראה כלום,הוא לא ראה הריון, והוא חושב שנראה לו שאקבל ווסת בימים הקרובים. כמה ימים יכול להדחות הווסת הנל...?

הייתי ממליץ לבצע בדיקת דם לבטא-hCG + פרוגסטרון.

28/10/2019 | 22:25 | מאת: אור

1.מתי לבצע בדיקות,אמרו לי להמתין עד רביעי או חמישי? 2.אם הרופא לא ראה הריון זה חד משמעי שהווסת אמור להגיע? 3. בנוגע לכמות כדורים שלקחתי(3*12=36) האם הווסת נדחה על פי מספר הכדורים שלקחתי, נניח 36 יום?או אין בזה הגיון?

יתכן שזה מוקדם מדי עדיין לזהות הריון באולטראסאונד. ממליץ לבצע בדיקת דם לבטא-HCG.

28/10/2019 | 23:00 | מאת: אור

כן אחכה עוד,יום יומיים.. אעדכן בהמשך🙂תודה על המענה המהיר.אשרינו שזכינו ברופאים שמקדישים מזמנם הפרטי ובהתנדבות לתת מענה לכולנו. תודה!

בהצלחה!

30/10/2019 | 15:13 | מאת: אור

אוקיי אז עדיין לא קיבלתי ווסת, תאריך אחרון 28.9 .היום היום ה33... ביום ראשון האחרון הרופא בדק אותי ולא ניתן היה לראות הריון, היום רביעי עשיתי בדיקת דם להריון והתוצאות היו קטן מ2.. שזה שלילי..ועדיין לא קיבלתי.. האם זה סופי שהווסת אמור להגיע מתישהו? ואם כן איך אדע מתי הוא אמור להגיע?

אור שלום ניתן לדעת באופן משוער אם את קרובה למחזור על ידי רמות הפרוגסטרון בדם. במידה וביצעת גם בדיקה זו יחד עם הבטא, את מוזמנת לציין מה היה הערך ודר' רויבורט יתייחס בהמשך. בברכה דפנה זהבי שיהיה בהצלחה

30/10/2019 | 20:46 | מאת: אור

שלום לך ותודה על המענה. בעקרון אמרו לי לעשות בדיקת דם להריון, והתוצאה הייתה.. קטן מ2 IU/L שזה שלילי.. אבל לא ראיתי עוד נתונים נוספים..כפי שרשמת..ועדיין לא קיבלתי..

כמו שכבר כתבתי לפני יומיים, מומלץ לבצע בדיקת דם לבטא-hCG + פרוגסטרון. גם אם הבטא תהיה עדיין שלילית - ע"י בדיקת פרוגסטרון בדם נוכל לקבוע האם הביוץ היה מאוחר או כלל לא התרחש.

30/10/2019 | 21:13 | מאת: אור

אוקיי, הבנתי. אבל הרופא פוריות שלי לא אמור להגיד לי לעשות את זה?..או לתת לי את ההפנייה.. או שאני הייתי צריכה לבקש זאת? אז למה הביא לי רק בדיקת הריון.. חוץ מזה שהוא אמר לי שאקבל בטח בימים הקרובים...ונתן לי טיפול כבר למחזור הבא(שעדיין לא קיבלתי).. לא הזכיר את העניין של לבדוק אם היה ביוץ או לא..מבחינתו ככה נראה לי בכל אופן שאחכה עד שהווסת תגיע...

30/10/2019 | 21:20 | מאת: אור

ועוד שאלה.. במידה וחלילה ונניח הביוץ כלל לא התרחש..מה זה אומר מבחינת הווסת...?

התשובות שלי כאן בפורום לא יכולות לבוא במקום ההתיעצות עם הרופא המטפל.

מנהלי פורום טיפולי IVF - תמיכה