שאלה

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

06/08/2015 | 17:37 | מאת: דניאל

שלום, בגלל התקפים של אוביאיטיס בכל חלקי העין אני מקבל כבר תקופה ארוכה פרדניזון וציקלוספורין. עקב תופעות לואי המינון של התרופות ירד ל-6 פרדניזון ו-125 מ"ג ציקלוספורין. בבדיקות לרמת הציקלוספורין בדם יש תנודות, ולעיתים הרמה של הציקלוספורין היא בערך 70, שזה מתחת לנורמה. האם רמה כזאת יכולה למנוע התקף? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

הטיפול באובאיטיס כרונית אינו פשוט. זהו איזון דק בין תגובה לטיפול לבין תופעות הלוואי מהטיפול. אני ממליץ כי תיוועץ במומחה לאובאיטיס בתחום. לגבי רמות התרופה בדם, איני בקיא בכך. אך אתה גם מקבל מינון נמוך של פרדניזון בנסיון לשמר שקט במערכת החיסון אצלך רפואה שלמה

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים