דמע הפרשות ודלקות בשתי העיניים

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

04/05/2016 | 09:25 | מאת: עא

שלום, אשמח לקבל הכוונה לגבי מצבי – גיל 66, סובלת מנזילות והפרשות צהובות משתי העיניים. בבוקר יש קושי לפתוח את העין , גם בגלל הפרשות וגם עקב תחושת כובד. הריסים נדבקות לעור. סובלת מכאבים פנימיים כמו חוטים שמושכים בקצה העין לכיוון הרקה. גרד בקצה העין ואדמומיות תחושות צריבה. הבעיה התחילה בקיץ לפני כ 9 חודשים במקביל בשתי העיניים , נזילות כמו מים, דמע , כל יום לקום עם תחושה אחרת , ולאט זה הלך והחמיר. נזילות, דלקות. ביקורים תכופים אצל רופא עיניים רגיל – קיבלתי סוגים שונים של טיפות , שלא עזרו כולל המלצה לכדור דוקסילן שלא יכולה לקחת כי אלרגית אליו. האבחנה אצל רופא העיניים (סוף פברואר) היתה בעיית עפעפיים והיפנה לבי"ח למח' אוקולופסלטיקה לטיפול. התור נקבע לאוקטובר 2016 (!). המצב היה חמור ולכן פניתי לרופא עפעפיים מומחה באופן פרטי שהמליץ על ניתוח להרחבת מעבר שק הדמעות. במרץ בוצע ניתוח לשתי העיניים, בהפרש שבועיים. בעין אחת המצב השתפר מעט – לא לגמרי, בשניה המצב הלך והחמיר – עין נדבקת, עפעפיים נדבקות לעור , הרגשת חוטים בקצה העין. הפיתרון שמציע הרופא שביצע את הניתוח הוא ניתוח נוסף מורכב יותר בהרדמה , עם אישפוז לפתיחה רחבה יותר של המעברים. אני סובלת כבר תקופה ארוכה, איכות החיים נפגמת מאוד וגם מצב הרוח... לא מתאפרת ומשתמשת הרבה במים חמימים על העיניים. עוזר רגעית אך לא מונע... אני לא מעוניינת לבצע ניתוח נוסף , האם יש דברים נוספים שיש לבדוק? האם אין צורך לבצע בדיקות אלרגיה? שהרי גם אם פותחים את המעברים הרי לא מטפלים במקור של הדלקת? אילו אפשרויות נוספות יש בפניי ועם מי ניתן להתייעץ? הייתי שמחה לקבל המלצה על מקום שמאפשר בדיקות מעמיקות יותר עם הסברים ולא מכוון לניתוח כפיתרון מיידי תודה רבה

16/05/2016 | 07:53 | מאת: ד"ר אודי רייך

על פניו נשמע שעברת בירור מקיף. אך בעיה זאת קשה לטיפול ולאבחון. לא אוכל לייעץ רק על סמך מלל. את מוזמנת לפנות לבדיקה מקיפה. רפואה שלמה

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים