שלום, בעבר שמעתי שזה בריא להסתכל על השמש

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

27/07/2015 | 13:25 | מאת: להסתכל על השמש?

(באופן אישי זה מאיר לי את הראיה ולכן אני די מבסוט מזה) אז הסתכלתי לפעמים לכמה שניות/דקה/שתיים(אולי יותר בהגזמה) 1. לאחרונה שאלתי את עצמי, אולי אני צריך להיות מוטרד מזה שהסתכלתי/מסתכל לפעמים על השמש ? 2. ואם כן מה הנזק שיכול להיות שנגרם בגלל זה ? 3. ואם זה גרם לנזק האם אדע זאת עכשיו ומיד בבדיקה אצל רופא עיניים ? או שרק בעתיד יתגלה הנזק שזה גרם (אם בכלל) ? תודה רבה.

29/07/2015 | 09:31 | מאת: ד"ר אודי רייך

אסור! אתה עלול להגרום לכוויה ברשתית שאינה הפיכה ותעוור אותך

29/07/2015 | 15:43 | מאת: להסתכל על השמש?

מה עליי לעשות כרגע ? נניח ונבדקתי אצל רופא עיניים ויצא שהכל תקין. בכל זאת אני יודע שהסתכלתי בעבר על השמש . אז האם עכשיו עליי להיות מוטרד לגבי העתיד ? (שחלילה יקרה משהו בעתיד בגלל שפעם הסתכלתי על השמש?) או שיש דרך להסיר חשש במיידי ? אם עכשיו בבדיקת עיניים רגילה יוצא שהכל תקין, אז לא נגרם אפילו טיפת נזק מזה שהסתכלתי פעם על השמש ? תודה!

29/07/2015 | 15:45 | מאת: להסתכל על השמש?

מה עליי לעשות כרגע ? נניח ונבדקתי אצל רופא עיניים ויצא שהכל תקין. בכל זאת אני יודע שהסתכלתי בעבר על השמש . אז האם עכשיו עליי להיות מוטרד לגבי העתיד ? (שחלילה יקרה משהו בעתיד בגלל שפעם הסתכלתי על השמש?) או שיש דרך להסיר חשש במיידי ? אם עכשיו בבדיקת עיניים רגילה יוצא שהכל תקין, אז זה אומר שלא נגרם אפילו טיפת נזק מזה שהסתכלתי פעם על השמש ? תודה!

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים