תיקון ניתוח קטרקטשל ראיה לרחוק

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

04/03/2016 | 17:16 | מאת: ביבה

אחרי ניתוח קטרקט לרחוק נשאר מספר קטן וצילינדר האם כדאי לתקן בלייזר-הדעות חלקות גיל 80 ויש סמני ניוון אך מאוד רוצה ראיה ללא משקפים השאלה :1. מה הסיכון ואם בכלל ניתן לתקן בלי שיהיה מספר וצילינדר 2.האם במילא יש ירידה בראיה גם אחרי ניתוח

10/03/2016 | 07:56 | מאת: ד"ר אודי רייך

ראשית אין הכרח שתהיה ירידה בראיה לאחר הניתוח. לגבי שארית צילינדר והמספר- בהחלט ניתן לתקן הדאלה האם יש צורך וכמה יהה הרווח מאלר ויהיה צורך בשימוש במשקפי קריאה. יש לבצע בדיקה קפדנית מאחר ולעיתים המספר הקטן מאפשר ראיה טובה לרחוק וראיה טובה לקרוב ללא צורך במשקפיים כלל.

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים