אודם בעיניים

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

17/10/2015 | 13:06 | מאת: אופיר

שלום, בתחילת השבוע הלכתי לביקור אצל רופאת עיניים בגלל שתקופה ארוכה של כמה חודשים אני סובל מאודם בעיניים שלעתים מתגבר ונחלש. אני משתמש כ-6 שנים כבר בעדשות מגע סיליקון הידרוג'ל יומיום של חברת דיספו (ולא שיניתי חברה במהלך כל הקופה). האבחנה הראשונה של הרופאה היא שיש לי תגובה אלרגית לעדשות המגע ושעליי להשתמש חודש בטיפות רלסטט ולא להרכיב עדשות חודש. היא חשבה שנייה ואמרה לי שבד"כ האודם ואלרגיה לעדשות אמורה להופיע מיד בתחילת השימוש בהן ולא לאחר שנים רבות ואולי זו אלרגיה ממשהו אחר כמו לכלוך או אבק או חשיפה לשמש. מניסיונכם- תוך כמה זמן הטיפות אמורות להשפיע ולהקל על האודם?? כמעט שבוע אני משתמש בטיפות ואין עדיין הקלה באודם. לאחר שהאודם יעבור אוכל כעקרון לחזור להשתמש בעדשות?

18/10/2015 | 07:20 | מאת: ד"ר אודי רייך

אלרגיה משימוש בעדשות מגע יכולה להופיע בכל שלב. ככל שהשימוש אינטנסיבי וממושך עולה הסיכוי לגירוי אלרגי משימוש יתר. ההמלצה להמנע מהעדשות לחודש היא טובה ועליך להמשיך במעקב. לרוב ניתן לחזור להשתמש הדרגתית בעדשות אך לא תמיד.

18/10/2015 | 09:48 | מאת: אופיר

אני שבוע כמעט משתמש ובאחת העיניים אין שינוי עדיין..

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים