בעיה ברשתית

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

07/10/2015 | 07:25 | מאת: אסף

שלום רב, אימא שלי בת 65 סובלת מירידה בראייה וקיבלה האבחנה הבאה. OCT מקולרי - מימין תקין. משמאל אובדן הקונטור הפובאלי ע"י משיכה ויטראו-רטינלית הגורמת לחור מקולרי מלא עם CAP סגור והידרציה של השוליים. תופנה בהקדם לשקילת ניתוח משמאל. שאלותיי הן: 1. האם האבחנה במקרים כאלה היא חד משמעית? האם יש טעם להתייעץ עם מומחה נוסף? 2. האם אין דרך להימנע מניתוח? 3. הבנתי שהניתוח דורש שכיבה של ימים עם הפנים למטה. האם כך הדבר? האם זה מתבצע בבית החולים? האם אפשר לרדת מהמיטה מידי פעם? (שירותים וכד') 4. האם יש שמות של רופאים מומלצים לניתוח (בעיקר כאלה שעובדים עם מכב"י, אבל אשמח לדעת גם על אחרים). תודה רבה מקרב לב.

12/10/2015 | 15:19 | מאת: ד"ר אודי רייך

מדובר במשיכה של זגוגית העין על הרשתית. יש הרבה מידע שחסר. עליה להתייעץ עם מומחה/מומחית לניתוחי רשתית ולהביא את ה OCT שביצעה. אחד הגורמים המכריעים על הניתוח הוא מצב הראיה שלה בעין זו. אתה מוזמן לבקש מרופאה העיניים שלה להפנותה למרפאת הרשתית במחלקת העיניים בבי"ח בילינסון או השרון להערכה.

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים