האם השמנה גורמת לעיוורון

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

19/12/2023 | 17:27 | מאת: יהונתן

שלום אני בן 22 ואני שוקל 117 קילו לאחרונה מצב עיינים שלי התדרדר וחשבתי שזה בגלל העליה החדה במשקל אני רואה מטושטש מאוד אני רואה אנשים במרחק שלוש מטר ממני מטושטש מה שלא היה לפני הלכתי לרופא עיינים ואמר שאין לי משהו רציני ועדיין אני רואה לא טוב ויש לי משקפיים גם השאלה היא האם בגלל העודף משקל הזקתי לראיה שלי?

השמנה לא גורמת לעיוורון באופן ישיר אך יש מחלות המשפיעות על העיניים הקשורות למשקל גוף גבוה וגורמי סיכון אחרים (יתר לחץ דם, סכרת וכו'). מומלץ להיות במעקב רופא עיניים לוודא שלא מתפתחות בעיות בעיניים. בכל מקרה במידה ויש שינוי חד בראיה מומלץ לפנות לבדיקה דחופה. בברכה, ד"ר איתי גבאי מומחה ברפואת עיניים ומנתח מנהל מרפאות העיניים מרכז רפואי רבין

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים