כלזיון

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

08/12/2023 | 16:34 | מאת: אורח

שלום, אני בן 32 בחודשים האחרונים היו לי שעורות בשתי העיניים, שהפכו לאחר מכן לכלזיון (אחת בעפעף תחתון ואחד בעליון). חזרתי לרופא עיניים עקב ראייה פחות טובה בעין שמאל. יש לציין שעברתי ניתוח לייזר לתיקון הראייה לפני 10 שנים, ואני לא יודע אם הייתה ירידה בראייה לפני הכלזיון העליון או שהכלזיון גורם לזה. בבדיקת הראייה- עין ימין 6/6, עין שמאל (העין שאני רואה בה מעט מטושטש) 6/7.5. נשלחתי למומחה לאוקולופלסטיקה, ואני חושש שמא מדובר במשהו חמור יותר ולא בכלזיון. מדובר מעין גוש לא אדום ולא כואב. בדיקת שתי בעיניים: טונוס תקין במישוש לחמית שקטה מקטע קדמי שקט קרנית שקופה ללא צביעה ל"ק עמוקה ושקטה אישון עגול ומגיב לאור עדשה זכה קרקעית: דסקה גבול חד, צבע תקין, מקולה שמורה, רשתית צמודה. מה זה יכול להיות?

לרוב אכן מדובר בכלזיון תוכל לפנות לרופא אוקולופלסטיקאי להשלמת בדיקה והסרה על פי הצורך

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים