לאחר כלזיון נשארה אי נוחות בעין

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

18/09/2023 | 09:54 | מאת: דנה

שלום רב, חלפו 5 שבועות מהתפרצות כלזיון בעפעף עליון, עין שמאל. הטיפול הראשוני כלל משחת מקסיטרול וטיפות מקסיטרול במשך 7 ימים בשילוב קומפרסים חמים. לאחר 3 שבועות הנפיחות ירדה משמעותית אך נשארה בליטה קטנה, לא כואבת. אני ממשיכה עם הקומפרסים, כל יום. עדיין, התחושה הכללית בעין אינה 100 אחוז , לפעמים אני מרגישה אי נוחות בעין וכשאני מרכיבה עדשות מגע גם חשה חיכוך בעפעף העליון. רציתי לשאול כמה זמן מומלץ לחכות מסיום הטיפול התרופתי כדי לראות אם צריך ניתוח או לא. בנוסף , מה הסיכוי שהנגע ייספג לבד? תודה

לרוב מחכים כ שלושה חודשים עם קומפרסים והמתנה, לרוב הנפיחות הקלה שנותרת נספגת לבד. במידה ועדיין מציק אפשר לפנות לרופא אוקולופלטיקאי (פלסטיקה של עיניים) להסרת הנגע. במידה וישנה החמרה במצב כדאי לפנות לבדיקה.

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים