צורת זיגזג משונה בשדה הראייה

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

09/07/2023 | 16:35 | מאת: ג'וני

שלום וברכה, אולי תוכלו לשפוך אור על תופעה מאד משונה שאני חווה. זה התחיל לפני 4 שנים כשפתאום הבחנתי בצורת זיגזג צבועה בצבעי הקשת בשדה הראיה. הצורה הבהבה במהירות וסנוורה את שדה הראייה שלי באופן יחסית משמעותי. עדיין ראיתי מה קורה סביבי אבל היה לי קשה לעשות פעילויות כמו קריאה וצפייה במסך. ההתקף הזה חלף לאחר עשרים דקות בערך. לא מדובר בפלוטרס או עצמים צפים מפני שהזיגזג מופיע בשתי העיניים. מאז התופעה חוזרת על עצמה פעם בחצי שנה באותו האופן. מהמידע שהצלחתי למצוא באתרי רפואה באינטרנט ככל הנראה מדובר בסוג של מיגרנה שמייצרת את התופעה. האם מוכרת לכם התופעה והאם יש דרך לטפל בה? ראוי לציין שאני גם סובל מפלוטרס כבר הרבה שנים למרות שאני רק בשנות השלושים. רופא העיניים שלי בדק את עיניי כשהפלוטרס התחילו ואמר שהכל תקין ושצריך ללמוד לחיות איתם. אבל אני לא חושב שזה קשור לתופעת הזיגזג. תודה רבה ג'וני.   תגובה

התופעה עשויה להיות חלק ממיגרנה, במידה והבדיקה העינית תקינה (שווה כמובן לוודא זאת) אפשר להמשיך בירור אצל נוירולוג או נוירואופטלמולוג (רופא המטפל בקשר בין העין למוח)

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים