מספר משקפיים שעלה , ניסטגמוס ורישיון נהיגה

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

20/06/2023 | 08:07 | מאת: Yoni

שלום אני בן 19 סובל מקוצר ראייה במספרים -4.00 ו -3.25 צילינדר -3.00 בשתי העיניים וניסטגמוס מולד . לאחרונה הייתי בבדיקת ראייה במסגרת הוצאת רישיון נהיגה . יש לציין שהופניתי למכון הרפואי מסיבה אחרת והם אלו ששלחו אותי לבדיקת הראייה לרישיון . הבעיה שלא רק שהמספר במשקפיים עלה אלא גם אני לא מצליח לראות במכשיר עקב הניסטגמוס . בבדיקת העיניים על הלוח הרגיל הסברתי לאופטומטריסטית שהמספר החדש משפר לי ממש את הראייה אך היא אמרה לי שיכול להיות שגם אם נבצע את העלאת המספר אני לא אצליח לראות במכשיר והבעיה שלי שזו דרישה של רופא העיניים במכון הרפואי שאעבור בדיקת ראייה בטיטמוס . מה אתה ממליץ לעשות ? האם בכל זאת להעלות את המספר ? והאם יש איזושהי דרך שאני אוכל לראות במכשיר ? יש לציין שעת הלוח הרגיל חדות הראייה שלי בעין שמאל ובשתיהן ביחד עוברות את הדרישות כשהמספר מעודכן מה שלפי דברי האופטומטריסטית לא יעזור במכשיר אודה על תשובה מהירה המשך יום טוב

זו שאלה מורכבת. לגבי המשקפיים ממליץ להתייעץ עם אופטומטריסט מומחה . לגבי הניסטגמוס יש להיוועץ עם משרד התחבורה לוודא שניתן לנהוג באופן שלא מסכן אותך ואחרים.

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים