טיפול תרופתי בדלקת עפעפיים

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

05/10/2022 | 23:27 | מאת: אורן

שלום, לאחר ביקור במרפאת עיניים עקב אודם של העפעף סמוך לעין, קיבלתי אבחנה של דלקת: BE Blepharitis, BE ANT chamber normal. קיבלתי מרשם ל-Ofloxacin ובנוסף הוצעה משחה של Tobrex או Maxitrol. מבדיקה שעשיתי הבנתי ששתי המשחות האלה מכילות אמינוגליקוזידים והן רעילות לאוזניים ולשמיעה (ototoxic). אציין שאני סובל מטינטון קבוע ופגיעה בשמיעה מנסיבות אחרות ולכן חושש להשתמש במשחות האלה (אפילו אם הסיכוי לפגיעה נוספת קטן). 1. האם קיימת אלטרנטיבה לטיפול שהיא ללא חשש לפגיעה בשמיעה? 2. בנוסף לטיפות ומשחה, האם מומלץ להשתמש באופן יומי קבוע במגבונים לעיניים (כמו eye-care של ד"ר פישר) על מנת לנקות את הריסים והקצה של העפעפיים? תודה רבה

מציע להתחיל בקומפרסים חמימים, שימוש במגבוני EYECARE ושימוש בחומרי סבון עדינים לעפעפיים שניתן לקנות ללא מרשם.

25/10/2022 | 18:21 | מאת: אורן

תודה רבה. נראה שיש אודם ונפיחות של העפעף שסמוך לאחת מהעיניים וזה לא עובר כבר הרבה זמן. הבנתי שיכול להיות קשה להיפתר מדלקת כזאת. האם בכל זאת קיימת משחה דומה שהיא ללא חשש לפגיעה בשמיעה? (לא ממשפחת האמינוגליקוזידים).

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים