התלבטות בניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

05/09/2022 | 16:22 | מאת: יוסי

שלום, לפני 4 שנים עברתי ניתוח קטרקט ע"י דוקטור שמעון קורץ בעין ימין. הניתוח עבר בהצלחה ובנוסף הוריד לי את הלחץ תוך עיני. לפני חודשיים, התחלתי לראות פחות טוב בעין שמאל. הייתי בבדיקה אצל ד"ר אבי אוחיון, מומחה קטרקט והבנתי שהתחיל קטרקט גם בעין שמאל ואוכל לעבור גם ניתוח בעין שמאל אבל ממש לא דחוף. אני מתלבט לעבור את הניתוח. מצד אחד תמיד היה לי חלום להיפטר מהמשקפיים, מצד שני אני חושש מסיכונים היות שהמספר שלי מאוד גבוה -9 ואני מעלה את רמת הסיכון בהיפרדות רשתית. למרות שאני מאוד סומך על הרופאים שלי, אשמח לשמוע גם את דעתכם. תודה רבה

ניתוח קטרקט לרוב מבוצע כאשר ישנה עכירות העדשה הגורמת לירידה הראיה. יש לשקול את התועלת בניתוח אל מול הסיכונים הקיימים בו. מציע לנהל שיחה עם הרופא המנתח

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים