אובאיטיס ימין קדמי שמאל אמצעי (אחורי? שנה ו 4 אחרי ניתוחי קטרקט

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

12/05/2022 | 19:43 | מאת: ניקול

שלום ד"ר גבאי לפני כחודש וחצי קמתי משנתי עם מצב של כמעט חוסר ראיה בעין שמאל. פניתי למחרת היום לחדר מיון עיניים, מתמחה שבדק אותי עם התיעצות של רופאת אובאיטיס איבחנה אובאיטיס קדמית ועוד מס' דברים. קיבלתי טיפות סטרודקס 8 פעמים ביום +4 טיפות להרחבת האישון. כעבור שבוע חשתי כאב בעין ימין , ושוב פניתי למיון עיניים ואחרי בדיקה מצאו אובאיטיס קדמית, התבקשתי להמשיך בטיפות העיניים שמנתי. ואחרי בדיקה נוספת בעין שמאל האבחנה כבר היתה אובאיטיס אמצעי אחורי. מתוך קריאה באינטרנט על הנושא הבנתי שכשהאובאיטיס היא אמצעית אחורית טיפות העיניים אינם עוזרות, האם זה נכון ? אני טופלתי כך במשך שבועיים וחוששת שנגרם נזק לעין בגלל טיפול לא נכון. ב 25.4. אחרי שהרופאה ראתה שאין הטבה בראיה לקרוב, בוצע לי צילום נמצא שיש שינויים ברשתית חיצונית וגם neion /או cravo הרופא לא סגור על עצמו. הבנתי שזה מצב שלא הגיע דם לראש עצב הראיה, ושוב מתוך קריאה אין לזה טיפול והנזק בלתי הפיך. לציין שהתבקשתי לעבור בדיקות דם, מנטו זהבת הכל נמצא תקין. כיום אני כבר שבועיים עם כדורים של פרדינזון וטיפות סטרודקס. האם ניתוח הקטרקט שבצעתי הביאו עלי את כל התחלואים האלה ? יש לי גם יובש קשה ובלפריטיס. לפני נתוחי העיניים מעולם לא סבלתי מתחלואי עיניים, ועם הגיל השתמשתי רק במשקפי קריאה. האם יתכן שחטפתי משהו בחדר הניתוח ??? לציין שזאת כבר פעם שניה הופיעה הדלקת. באןגוסט 21 קיבלתי זריקת צלסטון. האם האובאיטיס תהפוך לכרונית ? תודה ובברכה ד"ר על מתן איזה תשובה.

שלום רב, על פניו נשמע שמדובר במחלה שאיננה קשורה לניתוח הקטרקט אך כמובן שאבחנה ודאית ניתן יהיה לעשות רק באמצעות בדיקה מלאה. נשמע שאתה המעקב רופא/ת אובאיטיס וכך הייתי ממליץ לך להמשיך ולעשות. רפואה שלמה.

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים