בליפריטיס + אוביאיטיס

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

06/04/2022 | 19:56 | מאת: ניקול

לפני כשנה וארבע חודשים ביצעתי ניתוח קטרקט בלייזר בשני העינים, ימין לרחוקשמאל לקרוב. מאז סיום הניתוח אני סובלת מבעיה כרונית בשני העינים , תחילה הופיע בליפריטיס והרופא בקהילה המליץ להשתמש במגבונים לעינים , במוס קומפרסים וטיפות ליובש בעינים,אך שום דבר לא עזר לי. לפני כשנה אובחנתי באוביאיטיס בעין שמאל, הוזרק לי צלסטון לעין, היתה רגיעה באוביאטיס בעין שמאל אבל הפלפריטיס קיימת כל הזמן בשני העיניים על אך הטיפול כפי שהזכרתי. לפני כשבוע התעוררתי עם ערפל בעין שמאל, לא ראיתי כלום. העין מגורה אדומה ומציקה. פניתי למיון עיניים סורוקה לאחר בדיקה אבחנו שוב אוביאיטיס קדמית INT אובאיטיס. הטיפול שניתן סטרודקס ואתרוספן להרחבת האישון למנוע הדבקויות ולהקלה על הכאב, כך נאמר לי. כעבור מספר ימים זה הופיע גם בעין ימין מלווה בכאבים הזדקקתי למשכחי כאב מסםר ימים והובחנתי גם בעין הזאת באוביאיטיס קדמי ניתן לי אותו הטיפול כפי שהזכרתי. נעשה לי צילום OCT מקולרי בשתי העינים יצא תקין ללא CME. למרות הטיפות שאני מזליפה בעין ימין עדיין יש כאבים. כמו כן נשלחתי לבדיקות דם לבירור אוביאיטיס. שאלתי האם אפשר לטפל במחלות אלה שהפכו כרוניות , האם יש מצב שאגיעילמצב של עיוורון , אני ממש ממש בחרדות, ומרגישה שלא מקבלת את הטיפול הנכון. יש לי ביקורת במרפאת אובאיטיס בסורוקה + FA מה פירוש FA לצערי זה לא הוסבר לי. תודה עח מענה בברכה ניקול

ממליץ להיות במעקב מומחה/ית למחלות עיניים ואובאיטיס - שם יוכלו להציע לך אבחנה לטיפול מתאימים לבעיותך. בנוגע לבדיקת fa מדובר בצילום המדגים את זרימת הדם בכלי הדם בעין. רפואה שלמה

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים