קטרקט משני אחרי ניתוחים ב2 העיניים

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

11/02/2022 | 18:49 | מאת: נעה

שלום ניתוח קטרקט עין ימין 28.11.2021 ניתוח קטרקט עין שמאל 26.12.2021 יש אסטיגמציה. הניתוחים הצליחו לדברי הרופא. ללא מוגלה, הפרשות כאבים או תפעות אחרי הניתוחים. בעין ימין לא ראיתי בכלל לפני הניתוח. בהיה קטרקט קורטיקלי אחרוי דיפוזי. ואחרי הניתוח רואה לקרוב. בעין שמאל הצלחתי לקרוא כיתוביות בטלוזייה לא ראיתי לקרוב. הושתלו עדשות לרחוק. אחרי הניתוח רואה בעין ימין ושמאל מקרוב לא מצליחה לראות כיתוביות בTV. הכיצתוביותמטושטשות או עם צל. לדע,י יש השתנות באיכות הראיה לTה. לפעמים לא מצליחה לקרוא ולפעמים כן. אין שמאל היתה ועודנה העין הטובה יותר אבל הראיה בה ירדה מאד. נאמר לי שיש לי קטרקט משני בעין שמאל. נאמר שהאסטיגמציה 1.5 ב2 העיניים. (בעין שמאל היתה 1 לפני הניתוח). לפני הניתוח וגם אחריו אני רואה מעין חוטים שחורים דקים. לא מפריעים לי. מה הסיבה? האם מעיד על חלילה הפרדות רשתית? איך יתכן שראיתי לרחוק בעין שמאל וכעת לא רואה?? מה יכולות להיות הסיבות לראיה מטושושת של הTV למרות השתלת עדשות לרחוק?? נאמר לי שגובה המיקוד (?) בעין ימין ושמאל אינו שווה וזו הסיבה לראיה הכפולה. האם הגיוני? חוששת מניתוח קטרקט משני בגלל כשלונות של הניתוח. האם יש קטרקט משני בעין שמאל מה הסכוי שיהיה גם בעין ימין שנותחה חודש לפני הניתוח בעין שמאל בה יש קטרקט משני? בעין שמאל היה קטרקט מינימלי והאמת ממש לא הפריע לראיה לרחוק. רק מקרוב לא ראיתי אולי בגלל הקטרקט או סיבה אחרת. אולי בגלל האסטיגמציה. למרות שאניי רואה לקרוב הומלץ לי לעשות משקפיים מוליטיפוקל כדי לראות לקרוב ולרחוק. נאמר לי שלקרוב אני רואה אבל מאמצת את העיניים. לפנוי הניתוחים ככל שאימצתי את העיניים לא הצלחתי לקרוא מקרוב . שמעתי עלמקמרים של חברים שגם להם יש אסטיגמציה ואחרי הסרת הקטרקט והשתחלת עדשות לראיה לרחוק נוצר קטרקט משני בעין אחת בה הראיה אבודה לדבריהם. אשמח להסברים והבהרות לגבי השאלות שהעלתי. תודה

שלום רב, המספר המשקפיים (והמיקוד לקרוב או רחוק) משתנה לאחר ניתוחי קטרקט. הפתרון הקל ביותר לרוב הוא עם תיקון רפרקציה עם משקפי ראיה. מציע לפנות לרופא המנתח שיוכל לבדוק לכוון את הטיפול טוב יותר.

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים