בדיקת ראיה לרשיון נהיגה בחנות אופטיקה

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

08/10/2021 | 15:35 | מאת: רוני

שלום רב, יש לי 2 שאלות אליך בבקשה, הגעתי לגיל שמשרד התחבורה מחייב בדיקת ראיה כדי לחדש את רישיון הנהיגה. זו פעם ראשונה שעשיתי את הבדיקה הזאת בחנות אופטיקנה. אתה בוודאי מכיר את המכשיר האופטי הבנתי שהבדיקה שמסתכלים כמו במשקפת מדמה 6 מטר והיא בודקת חדות ראיה, שדה ראיה ושלילת ראיה כפולה מה שהבנתי. הייתי צריכה לזהות כמה עיגולים ולהקריא מלוח מספרים ולאחר מכן לזהות הבהוב מאיזה צד. אחרי שיצאתי משום מה הרגשתי שהראיה שלי השתבשה ואני מרגיש שלא רואה טוב. אם לנייד הייתי רואה רגיל פתאם נהיה לי מטושטש. השאלה שלי בכנות מלאה, יש איזה סיכון במכשיר הזה? מישהו התלונן שגרם לו לאיזה תופעת לוואי? אני לא מדמיינת וזה מה שקרה לי. שאלה שניה, הסתכלתי במכשיר עם משקפיים מס. 1.5 שמשמש לי לקריאה בלבד. אין לי משקפיים למרחק ! עד היום בנהיגה לא הרכבתי משקפיים אולי גרמתי לעצמי נזק שהבדיקה היתה עם משקפיים וצריך ללא משקפים או שלדעתך אין קשר, אנא תשובתך המדוייקת שאדע מה לעשות. תודההה רבה מראש.

שלום רב, אין סיכון בשימוש במכשיר. בכל מקרה כדאי לעבור בדיקה שגרתית אם אתה מרגיש שיש בעיה הראיה.

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים