קטרקט בעין שמאל - המלצתכם

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

18/08/2021 | 16:47 | מאת: א.כהן

היי, אלי (שם בדוי לצורך השאלה) בשנות ה 50. לפני מספר שנים התחיל התדרדרות הדרגתית בעין ימין. לאחר האבחנה, הרופא המטפל שלי ד"ר טורץ יוסף, רופא עיניים מומחה המליץ על ניתוח קטרקט. היות שהיו לי מספרים גבוהים באזור 10 וצילינדר לא קטן, התלבטתי אם לעבור את הניתוח אבל בגלל החומרה החלטתי שכן.. לאחר הניתוח ראיתי מצוין ולא היו בעיות מיוחדות. לפני מספר חודשים התחלתי לראות פחות טוב גם בעין שמאל (מספר 10 עם צילינדר גבוה). לאחר ההתייעצות עם שני רופאים שאני מאוד סומך עליהם: ד"ר אשכול משה, רופא עיניים מומחה ולאחר התייעצות נוספת עם ד"ר אבי אוחיון, רופא עיניים מומחה קטרקט הבנתי שהקטרקט התחיל, ניתן לשקול לנתח אבל זה לא מקרה דחוף ואני יכול לחכות עם זה אם אני רוצה. עכשיו אני בריא ויכול לעשות את הניתוח (מי יודע מה יהיה מצב הבריאות שלי יותר מאוחר), מצד שני אני פשוט חושש לעבור את הניתוח ולהסתבך עם הסיבוכים לאחר הניתוח כמו היפרדות רשתית ועוד סכנות אחרות. אשמח לדעת מה דעתכם. תודה רבה מראש

שלום רב, ניתוח קטרקט הוא ניתוח בטוח ונפוץ אך בהחלט קיימים בו סיכונים, במיוחד למי שסובל מבעיות אחרות בעיניים ובמקרים של מיופיה גבוהה. במידה והירידה הראיה שלך נגרמת מהקטרקט יש בהחלט הגיון להתקדם לניתוח. מציע לשוחח עם הרופא המנתח שיסביר את הסיכונים והסיכויים שבניתוח. בהצלחה

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים