שאלה בנושא ניתוח קטרקט ורשתית

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

13/08/2021 | 09:57 | מאת: יוסי

לד"ר גבאי מכובד שלום רב, אני בן 67. לפני שנתיים איבחנו אצלי התחלה ראשונית מאוד של קטרקט בעין שמאל. עין ימין עיוורת לחלוטין לאחר 7 ניתוחי רשתית שכשלו . המנתח שם בעין בזמנו- לפני 10 שנים- סיליקון והחליט שכך המצב ישאר. את עין שמאל- שבה התחיל תהליך של היפרדות- הצליחו להציל ועשו לה טמפונדה סביב הרשתית ולייזר. זאת לפני 9 שנים. כל 5 חודשים ביקורת - המצב תקין, ראיה 6/6 ולחץ תוך עיני 12. שאלותיי: 1- אם וכאשר יגיע היום של ניתוח קטרקט -רופא אחד אמר לי שאצטרך לעבור אותו בבית חולים תחת הרדמה מלאה , וזאת, על מנת שלא אזוז בזמן הניתוח. האם ידועים לך מקרים של עין במצב שלי שנותחו בהצלחה ורק בהרדמה כללית? 2- האם -חס וחלילה- ניתן להתעוור כתוצאה מניתוח קורקט. זאת העין היחידה שלי. 3-כמה זמן יכול להימשך ניתוח כזה? 4-כמה זמן חייבים להישאר בבית החולים או שניתן להשתחרר עוד באותו יום הניתוח? בתודה מראש, יוסי

יוסי שלום, מקווה שאצליח לענות על כל השאלות. 1. לגבי ניתוח קטרקט מדובר בניתוח עם סיכויי הצלחה גבוהים . אצלך נשמע שקיים סיכון גבוה מהממוצע אך אין אופציה אחרת לטיפול בקטרקט. לגבי הרדמה במידה ואתה יכול לשכב על הגב ולא לזוז אין צורך בהרדמה מלאה. 2. במידה וקיימת בעיה / סיבוך בניתוח קטרקט תתכן ירידה בראייה אך מדובר בדבר נדיר יחסית. 3. משך הניתוח כחצי שעה לעיתים פחות לעיתים יותר תלוי במצב העין ובמנתח. 4.בדרך כלל אין צורך באשפוז, הולכים הביתה באותו היום. בהצלחה,

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים