הבהקים ניצנוצים וברקים בעיניים

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

14/06/2021 | 21:16 | מאת: זינה

שלום אני בת 81, לפני 20 שנים התחילו הבהקים (ניצנוצים) בעיניים.משנת 2003 יש קרע ברשתית של עין שמאלי,כעת יש קטרקט בעין ימני מה סיבה אפשרית של הבהקים בעיניים?

הבזקים יכולים להגרם ממשיכה של רקמת הרשתית והפעלה מכנית של הרקמה הרגישה לאור ולכן הבזקי אור דורשים בדיקת רופא עיניים. גורמים פחות נפוצים להבזקי אור יכולים להיות גורמים מוחיים, וסקולריים, מיגרנה ואחרים ודורשים הרחבת הבירור. ממליץ לפנות לרופא המטפל שיוכל לכוון את הבירור והאבחנה. בהצלחה.

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים