בדיקות עיניים : O C T

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

25/05/2021 | 21:50 | מאת: נף

שלום רב , בבדיקות O C T להלן תוצאות : עין ימין :עובי ממוצע של RFNFL גבולי והידקקות באזור טמפורלי עליון . CGL הידקקות קלה . עין שמאל : עובי ממוצע של RNFL N מתחת לנורמה ממוצע נמדד 62 מיקרון . GCL הידקקות קלה . אני בן 59 . לא ידוע על מחלות עיניים . סובל מסכרת קלה ללא לחץ דם . רקע אטקסיה צריבלרית . מה פירוש מימצאים אלה ? תודה

הבדיקה - OCT מבצעת מדידת עובי של סיבי העצב בעצב הראיה - העצב המקשר בין העין למוח. באופן כללי כאשר יש הדלדלות של עובי הרקמה הדבר עשוי להשפיע על תפקוד העצב (ולכן הראיה) ודורש המשך בירור. ממליץ לפנות לבדיקת רופא עיניים מומחה, אני מניח שאתה נמצא כבר במעקב מכיוון ששלחו אותך לבצע את הבדיקה.

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים