קטראקט עם מספר משקפיים גבוה

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

05/04/2021 | 11:37 | מאת: olandy

צריך לעבור ניתוח קטראקט כשמספר המשקפיים מינוס 9 ומינוס 8. בשל ניתוח אחר שעברתי שלא קשור לעיניים דחיתי הקטראקט. שאלתי: האם ככל שאני דוחה הניתוח קשה יותר לביצוע? בגלל עליה במספר העדשה?? יש סיכון בדחיה?

שלום רב, באופן כללי דחיה בניתוח הקטרקט תגרום לכך שאתה תראה פחות טוב בגלל התקדמות הקטרקט וכן שייתכן והניתוח לכשיבוצע יהיה קשה יותר. במקרים נדירים כאשר משאירים קטרקט מתקדם ללא טיפול עשויים להיות סיבוכים נוספים. בכל מקרה במקרים של מיופיה גבוהה ישנה גם עליה בסיכונים לקרעים או הפרדות רשתית אך עדיין מדובר במצבים נדירים יחסית. תוכל/י לשוחח עוד עם הרופא המנתח שמסביר בדיוק את הסיכונים והסיכויים שבניתוח קטרקט במצבך.

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים