כלזיון .

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

13/03/2021 | 13:54 | מאת: א

שלום, יש לי כלזיון באחד העפעפיים שמתבטא בבליטה גדולה ע"ג העפעף העליון ובתחתיתו מוקד לבן שנראה כמו חצ'קון מוגלתי. קיבלתי תחילה טיפול של כחודש וחצי עם משחת מקסיטרול וטוברקס. המוקד הלבן נעלם אך נשארה עדיין בליטה גדולה על העפעף העליון במרכז LUL וקיבלתי כעת טיפול של חודש בכדור דוקסילין. כנראה ששתי המשחות רק הרדימו את הפצעון הלבן ומספר ימים אחרי שהפסקתי איתן ועברתי לקחת רק את הדוקסילין אז הפצעון הלבן חזר שוב על העפעף והתפרץ. האם הכדור יעיל נגד בפצעון הזה ואמור גם לייבש אותו?

שלום רב, הטיפול המתואר מתאים לטיפול שמרני בכלזיון במידה וללא הטבה או השארות הממצא לאורך זמן (בד"כ מעל 3 חודשים) ניתן לשקול הסרה כרורגית. מציע להיות במעקב מומחה ברפואת עיניים שיוכל לכוון את הטיפול, בברכה,

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים