חדות ראיה

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

24/02/2021 | 22:20 | מאת: חגית

שלום,בת 40, ללא משקפיים. רופא עיניים כתב שיש לי חדות ראיה 6/60 בכל עין עם חור: בימין 6/12, שמאל 6/30 שאלתי, 1. ללא שום עזר החדות 6/60? 2. מה המשמעות של עם חור? הרי אף אחד לא הולך עם עם כלי עזר מחורר 3. מא אומרת התשובה של הבדיקה אשמח להסבר תודה.

שלום רב, משמעות המספר 6/60 היא שמה שאדם עם ראייה תקינה רואה ממרחק של 60 מטרים הנבדק צריך להתקרב עד 6 מטרים כדי לראות. הבדיקה באמצעות חריר יוצרת הפחתה משמעותית בפיזור קרני האור הנכנסות לעין ויוצרת אפקט של תיקון רפרקציה - כלומר דומה לשימוש במשקפי ראיה. השימוש בחריר נותן הערכה גסה של השיפור הצפוי בראיה עם שימוש המשקפיים. בברכה,

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים