שטף דם פתאומי בעין שמאל

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

24/02/2021 | 11:13 | מאת: גיל

שלום רב, אתמול הבחנתי שבחצי עין שמאל הופיע כתם אדום כהה, אין כאבים או הפרעת ראיה, היום מעט מאוד הכתם התבהר, אבל ראיתי שמקום קטן בתוך הכתם האדום הוא אדום במיוחד ומעט בולט. האם זו תופעה מוכרת? האם נחשב לא מסוכן? מה בד"כ גורם לכך? תודה רבה גיל

גיל שלום, על פניו נשמע שמדובר בדמם תת לחמיתי, תופעה נפוצה יחסית שאינה מסוכנת וקשורה לטראומה (גם קלה לעיתים) שימוש במדללי דם, לחצי דם גבוהים או בעיות אחרות ונדירות יותר הקשורות לעין. בכל מקרה כדאי להבדק אצל מומחה לרפואת עיניים לקבל אבחנה. בברכה,

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים