משהו עובר על עין שמאל שלי.. אבל לא בטוחה

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

28/11/2020 | 22:49 | מאת: שושי

שלום, אני קצת מבולבלת. כתבתי פה לפני שבועיים. אני בת 30. המלצת על מעקב אצל רופא העיניים שלי- אין לי רופא קבוע ולא הייתי מאז ניתוח הפזילה. שישי םניתי לרופאה פנויה.. והתורים לנוירואופטלמולוג עוד שנה. כבר מעל שבועיים עין שמאל שלי רואה *לפעמים* יותר חלש וחשוך מהשניה. או שאני מרגישה שאני משתמשת רק עם ימין ושמאל לא פעילה. ברקע יש לי מיקרואדנומה בהיפופיזה ומוקדים היפראינטנסיים בחומר הלבן. ניתוח פזילנ לפני 3 שנים. אקסופתלמוס וצניחת עפעף בעין שמאל. לפני שבוע כתבתי לרופא באפליקציה של מכבי והוא הפנה אותי למיון. לא פניתי. לפני כמה ימים דיברתי עם אחות והיא גם המליצה על מיון, לא פניתי. שישי שעבר הלכתי לרופאת עיניים בקהילה והיא אמרה לי לבוא עוד שבועיים עם מלווה (כי באתי בלי) בשביל בדיקה עם מרחיב אישונים. תוך כדי שאני מדברת איתה שוב הרגשתי שעין שמאל שלי לא עובדת ואני משתמשת רק בימין. אז היא אמרה לי לקרוא מספרים מהלוח.. בדרך כלל הראיה של 6/6 ובעין ימין הצלחתי לקרוא ובעין שמאל מאוד התקשתי. אבל כן ראיתי. אז למה הרגשתי שרק עין ימין עובדת כששתיהן פתוחות אם עין שמאל כן עובדת? לא ברור לי. יש מצב שמתפתחת עין עצלה וזה הסיפור? שורה תחתונה- הרופאה אמרה שאני צריכה לעשות יום מרוכז בבי"ח כדי להבדק עי נוירולוג ורופא עיניים אבל לא הביאה לי הפניה, היא אמרה שהיא לא כותבת שהייתי אצלה כי לא נבדקתי עם טיפות... ובגלל שהיא לא בדקה אותי גם לא יכלה להביא לי הפניה.. אז או שאחדש את ההפניה שהביאו לי שבוע שעבר או שאם אני רוצה אז שאזמין אליה תור ולבוא עם מלווה... אישית אני מעדיפה כמה שפחות להגיע למיון... מה מומלץ? הכי לא נעים לי שאצא לא אמינה.. התחושה שעין שמאל שלי לא עובדת אבל תכלס היא כן.. ממה נובעת? בגלל זה אני חוששת בכלל לפנות לרוםא להמשיך בירור.... תודה

30/11/2020 | 20:44 | מאת: שושי

עברתי היום בדיקת עיניים עם הרחבת אישונים והיא יצאה תקינה...

שושי שלום, אני שמח לשמוע שהבדיקה יצאה תקינה. במידה ועדיין את מרגישה שישנה בעיה בעין תוכלי להרחיב את הבירור. בהצלחה.

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים