פפיליות טרזליות בינוניות

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

15/10/2020 | 17:37 | מאת: רוית

ערב טוב, סבלתי מדלקת בעיניים - יובש , נשירה קצת של עפעפיים , עפעפיים נפוחות בבקרים ומכאבים בעין. שהלכתי לרופא הוא רשם נתן לי זילט ל10 ימים . בקבלת דעה נוספת אצל רופאה מומחה. נאמר לי להפסיק עם הזילט , ומצאה לי בבדיקה פפילות טרזליות בינוניות ללא גירוי טרזלי - טוענת שזה משימוש של עדשות מגע . (אני מרכיבה עדשות מגע אחת לשבוע בלבד), בכל מקרה עם הזמן נעלם לי היובש הכאבים והנפיחות המשמעותית בבוקר - אבל עדיין יש לי קצת נשירת עפעפיים ונפיחות מסויימת בעפעפיים . ומאז לא הרכבתי עדשות מגע. הרופאה לא הנחתה אותי איך להמשיך בטיפול.. אם צריך לטפל בבלוטות האלו ( פפיליות) אם זה עובר לבד? אם כן תוך כמה זמן ? אודה לעזרתך בקבלת התשובות

רוית שלום, פפילות טרזליות מצביעות על פעילות דלקתית מקומית ועשויות להיגרם ממצבים שונים אלרגיה רגישות גרוי מקומי וכו'. בדרך כלל הטיפול מכוון לבעיה הבסיסית ולא לפפילות עצמן. במידה לשימוש בעדשות מגע גורם לדלקת או גרוי מקומי בהחלט מומלץ להפסיק את השימוש בהן או לנסות עדשות שונות לפרקי זמן קצרים. ממליץ להמשיך מעקב אצל רופא העיניים המטפל, במידה ותרצי ייעוץ נוסף ניתן לפנות לרופא / מרפאת קרנית שיוכלו לתת לך יעוץ ספציפי יותר. בהצלחה

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים