שימוש בטיפות עם סטרואידים

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

20/08/2020 | 13:22 | מאת: מיטל

שלום רב, לפני כחודש וחצי, אובחנתי עם דלקת עפעפיים. הרופא נתן לי טיפות מקסיטרול למשך שבוע ימים, פעמיים ביום טיפה אחת בכל עין. הדלקת לא עברה, ורופאה אחרת נתנה לי טיפות אנטיביוטיות בשם אופלוקס שלוש פעמים ביום למשך שבועיים טיפה אחת בכל עין. הגעתי לרופא שלישי, שאיבחן שהדלקת עדיין קיימת ונתן לי טיפות בשם זיילט , פעמיים ביום למשך שבוע, ואמר שאם לא עובר להמשיך לשבוע נוסף אבל פעם ביום. במקביל נתן לי טיפות ליובש בשם סיסטין. לפי מה שכתוב בעלון השימוש, גם מקסיטרול וגם זיילט מכילים סטרואידים. השימוש בזיילט למשך שבוע\ שבועיים לאחר שכבר השתמשתי בסטרואידים למשך שבוע לפני כחודש, לא מסוכן ? גם ציינתי בפני הרופא השלישי שלקחתי כבר מקסיטרול לפני כן. תודה

מיטל שלום, שימוש בתרופות המכילות סטרואידים למשך תקופה ממושכת דורש מעקב רופא עיניים, למרות שקיימות תופעות לוואי בשימוש ממושך לעיתים קיים צורך רפואי בשימוש ארוך. כדאי להתייעץ עם רופא העיניים המטפל והוא/היא תנחה אותך בנוגע להמשך השימוש בתרופה. רפואה שלמה

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים