שתל "זן" או שתל ע"ש אחמד

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

08/07/2020 | 00:06 | מאת: סופי

שלום רב לד"ר גבאי איזה שתל יעיל יותר ה"זן" או השתל ע"ש אחמד, איזה מהם גורם לפחות תופעות לואי ופחות נזקים בעתיד? בתודה רבה סופי

סופי שלום, השתלים עליהם את מדברת מיועדים לטיפול בלחץ תוך עיני מוגבר ומטרתם להוביל נוזל מחלקה הקדמי של העין אל חוץ העין ומתחת לרקמה המכסה את לובן העין. שתל זו הוא צינורית מחומר ביולוגי ממקור חיה בקוטר דק והוא מיועד בדרך כלל למצבי גלאוקומה קלה ובינונית. מסתם אחמד עשוי חומר סינטטי ומורכב הצינורית בעלת קוטר גדול יחסית ופלטה אותה יש לקבע סביב העין. מסתם אחמד מיועד בדרך כלל לגלאוקומה מתקדמת. באופן כללי סיכויי ההצלחה גבוהים יותר במסתם אחמד אך גם הסיכונים בניתוח זה משמעותיים יותר. ממליץ לך לפנות לרופא המנתח ולקבל הסבר מקיף על האופציות הקיימות. רפואה שלמה

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים