ניתוח משולב קטרקט וויטרקטומיה לקילוף ממברנה

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

19/06/2020 | 08:39 | מאת: תמה אורון

שלום, בת 70, מטלבטת אם לעבור נתוח משולב קטרקט וקילוף ממברנה מעל רשתית או רק קטרקט. מצב הקרום סטטי ע"פ בדיקות כל שנה אצל רופא עיניים ו OCT. מה סיכויי ההצלחה ? האם יש מגבלות לאחר הניתוח ? כמה זמן ההתאוששות

שלום רב, התשובה לשאלתך תלויה כמובן במצב הקליני שלך - במידה והקרום הוא הגורם המשמעותי לירידה בראיה אזי ללא הקילוף לא צפוי שיפור בראיה, במידה ולא אזי ניתוח קטרקט לבדו עשוי להוביל לשיפור הרצוי בראיה. ממליץ לך לשוחח על הנושא עם הרופא המנתח שיציג בפנייך את האפשרויות ואת השיפור הצפוי בראיה לאחר ניתוח משולב, או ניתוח קטרקט בלבד. בהצלחה

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים