פענוח לבדיקת מולקולרי oct

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

21/01/2020 | 03:38 | מאת: idan

עין ימין: קונטור פובאלי שמור. ללא עדות לנוזל תת או תוך רשתי. ללא עדות לפתלוגיה גסה ברמת ה RPE­PR . לא נצפית משיכה ויטראלית . עובי רשתית מרכזית 310 מיקרון. עין שמאל: קונטור פובאלי מורם על ידי נוזל תת רטינלי רב. ללא עדות לנוזל תוך רשתי. ללא עדות לפתלוגיה גסה ברמת ה RPE­PR . לא נצפית משיכה ויטראלית . עובי רשתית מרכזית מיקרון. סיכום והמלצות עין ימין: מבנה מקולרי שמור עין שמאל:SRF רב ככל הנראה CSR מומלצת קורלציה קלינית, ושלילת תהליך נאווסקולרי.

עידן שלום, בדיקת OCT מתארת את המבנים השונים הקיימים בחלקה האחורי של העין לאורך השכבות השונות. בעין ימין מתוארת בדיקה תקינה. בעין שמאל מתוארת בדיקה בה נמצא נוזל מתחת לרשתית ולכן דרוש המשך בירור ובדיקה אצל הרופא המפנה לבדיקה. רפואה שלמה.

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים