התלבטות בקטראט עין ימין ושמאל

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

21/12/2019 | 08:36 | מאת: א.אאא

שלום לד"ר הנני כיום בת 70 עדין עובדת בעבודה עם מחשב בעין שמואל לפני הרבה שנים עשיתי קטרט - לרחוק, עתה אני אמורה לבצע בעין ימין. הנני מתלבטת אם לעשות בעין ימין לקרוב- אניני יודעת מה ההשלכות שיכולות להיות א. בעיות בהסתגלות ב. השלכות בעתיד, ג. מגבלה בראיה טובה אשמח והודה לתשובתך

שלום רב, בניתוח קטרקט העדשה הטבעית של העין מוחלפת בעדשה מחומר פלסטי שיכולה להיות מותאמת לראיה לרחוק, לקרוב וכן יכולה להיות מולטיפוקאלית. יש מטופלים שמעוניינים להפחית את התלות במשקפיים לרחוק ולקרוב ואז קיימות מספר אופציות - האחת לכוון עין אחת לקרוב ואחת לרחוק, פעולה פשוטה יחסית אך לא כל המטופלים מתרגלים להבדל בין העיניים. אופציה נוספת (אם כי עדיף לעשות בשתי העיניים) היא שימוש בעדשות מולטי פוקאליות המאפשרות ראיה טובה לקרוב ולרחוק, אך לעיתים הראיה איננה "מושלמת" וגם לזה לעיתים צריך להתרגל. האופציה האחרונה והפשוטה ביותר היא בכל זאת כוונון הראיה לרחוק וקריאה עם משקפי קריאה. ההמלצה הטובה ביותר שאוכל לתת היא לנהל דיון עם הרופא המנתח שיוכל להסביר את היתרונות והחסרונות של כל שיטה בכדי לנסות ולמצוא את הדבר שהכי יתאים לך. בהצלחה

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים