עין יבשה ושקועה ועפעף נדבק

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

16/08/2019 | 01:33 | מאת: רחל

אני בת 63, בשנים האחרונות אני סובלת מעין ימין יבשה ובחודשים האחרונים התווספה תופעה של קושי בלפקוח אותה, כאילו העפעף נדבק לעין בואקום. במשך היום אני לא סובלת כמעט מהענין אבל החל משעות הערב העפעף נהיה "כבד" ואם אני מנמנמת לכמה דקות קשה לי מאד לפקוח את העין. רופא עיניים נתן לי טיפות הרטבה שעוזרות לכמה דקות. באותו הביקור "גילה" לי הרופא כבדרך אגב כי העין הזאת שקועה באופן יחסי לעין השניה דבר שאני או מישהו ממכרי הבחין בו אי פעם. ממה נובעת שקיעת העין, האם יש קשר בינה לבין תופעת הדבקות העפעף והאם עלול להגרם נזק כלשהו לעין? תודה

שלום רב, תופעת הדבקות העפעף בשעות הבוקר נפוצה וקשורה בדרך כלל לשינויים בהרכב הדמעות ויובש ולכן טיפות הרטבה עשויות לעזור. בנוגע לשינוי במיקום העין, במידה ואכן מדובר בשינוי במיקום גלגל העין (ולא שינויי בהרכב השומן המקיף את העין) הייתי ממליץ על המשך בירור בהנחיית רופא העיניים המטפל. בברכה,

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים