קורטוקונוס עין עצלה וניתוח להשתלת קרנית

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

05/08/2019 | 18:42 | מאת: אביבה

שלום רב אני סובלת מקורטוקונוס בשתי העיניים כאשר עין שמאל הראות בה אפסית והיא עין עצלה. לפני שנה עברתי ניתוח להשתלת קרנית ולפני 3שבועות הוסרו 3תפרים בעין אך אין שיפור בראיה והראיה לא חזרה. לפני הניתוח הובטח לי ע"י הרופאים כי אחרי ההשתלה הראיה תחזור ויהיה שיפור בראיה. האם ניתוח להשתלת קרנית לא מחזיר ראיה בעין עצלה וקורטוקונוס? מתי הראיה תחזור כבר עברה שנה מהניתוח?

היי אביבה, השתלת קרנית יכולה בהחלט לעזור במצבים של קרטוקונוס, במידה וקיימת גם אמבליופיה (עין עצלה) השיפור עשוי להיות חלקי בלבד. הסרה ושינוי בכמות ומיקום ותפרים גם הם יכולים לשנות את מצב העין ואת חדות הראיה ולכן דרוש מעקב אצל רופא הקרנית שיוכל להנחות אותך בנוגע לשינויים הללו בראיה. בברכה,

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים