היפרדות זגוגית העין.

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

10/02/2018 | 23:05 | מאת: מאי

שלום ד"ר, אני בת 35. בחצי שנה האחרונה התחלתי לראות הבזקי אור. בחודש האחרון המצב החמיר והתחלתי לראות מעין חוטים ולפני כמה ימים כתמים שחורים בצד העין. פניתי לרופא עיניים שהסביר שמדובר בהיפרדות זגוגית העין. רציתי לדעת מה המשמעות? ובעיקר מה המשמעות כשהתופעה התחילה לי בגיל הזה ולא בגיל מבוגר. מהן ההשלכות? האם הבעיה תחמיר? ומה עושים מלבד מעקב? רב תודות.

10/02/2018 | 23:24 | מאת: מאי

כמו כן, באיזו תדירות עליי להיבדק על מנת לבדוק שאין קרע ברשתית?

22/02/2018 | 13:43 | מאת: ד"ר אודי רייך

מדובר בתהליך טבעי. מתרחש יותר בנשים ובמרכיבי משקפיים. יש לבצע בדיקה מיידית ומספר שבועות אחכ בכדי לוודא שהתהליך הסתיים. העין היא כדור המלא בג'ל ולעיתים נקודות האחיזה של הג'ל התנתקות - אלו הפסים שאת רואה. יש להמנע בתקופה הראשונה ממאמץ גופני עד לביקורת אצל רופא העיניים. אחכ בהתאם למצב אמור רופא העיניים לומר לך כל כמה זמן להגיע.

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים