יובש בעיניים אצל אישה בת 80

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

10/02/2018 | 16:38 | מאת: לירן

לד"ר שלום אני שואל עבור סבתא שלי בת 80 היא סובלת מיובש בעיניים , בבדיקות עייניים אצל הרופא הכל תקין והומלץ לה באופן קבוע על טיפות סיסטיין , יש הקלה בשימוש בטיפות. העניין הוא שהטיפות אינן בסל ועבור פסניונרית זה די יקר (היא רוכשת אותם באופן קבוע) האם תוכל להמליץ לנו על טיפות עיניים תחליפיות שהינן בסל תרופות? תודה.

22/02/2018 | 13:41 | מאת: ד"ר אודי רייך

אם היא נוטלת את הטיפות עד 4 פעמים ביום ניתן לתת לקרימול המצוי בסל הבריאות בהנחה שאין לה רגישות לחומרי השימור שבטיפות. ישנן טיפות ללא חומר משמר זולות יותר מסיסטיין. ניתן לשאול בבית המרקחת. בתי המרקחת של הקופה העלות זולה מעט יותר.

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים