החלטה לגבי זירקות אווסטין רשתית

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

08/01/2018 | 10:58 | מאת: מאיר מלמד

אבי בן 80 סובל מסוכרת לא קשה ולחץ דם. יש לו גלאוקמה יציבה לא תקינה לחלוטין. ויש לו בעיה ברשתית ובעצב הראיה ושדה ראיה בעין ימין ובעיקר בשדה הראיה שנפגע. יש חסימה בכלי דם בעין ימין. בעבר עשה בעין ימין זריקות אווסטין שעזרו מאוד. ללא סיבוכים. כעת מסיבה מסוימת אין דעה אחידה לגבי המלצה לזריקת אווסטין לעין ימין, השדה ראיה פגוע מאוד. והם לא בטוחים שזה לא יסבך את העין יותר. מה הסיבוך שיכול להיות מעבר לזהום? פגיעה חמורה בעצב או כלי דם ועיוורון מלא בעין ימין? מניסינך מדוע חוששים לתת זריקה? אבי מוכן לנסות זריקות כי השדה ראיה שלו בימין פגוע והוא נתקע בדברים ונפצע הכל בצד ימין ונופל ברחוב. הסיכון מול הסיכוי. תודה

22/02/2018 | 13:44 | מאת: ד"ר אודי רייך

בפורום אינטרנטי לא ניתן לענות על שאלה כלכך מורכבת. אם ישנו ספק ניתן לפנות למומחה נוסף לרשתית לחוות דעת בעניין.

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים