צינור דמעות עין שמאל מנופח טיפה יחסית לעין ימין

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

22/10/2017 | 09:29 | מאת: גלילי

שלום לאחרונה התלוננתי על אי נחות בעין שמאל וטופלתי בקורטיזון ועוד תרופות אנטי אלרגיות ללא הטבה. וזה היה חידה בעיני...אתמול הבחנתי שצינור דמעות עין שמאל מנופח טיפה יותר מצינור הדמעות עין ימין הבריאה. גם כשאני מרים העפעף שמאל האי נוחות כמעט ונעלמת. האם קיימת תופעה כזו ? והאם יש טיפול לכך? ומה הטיפול? תודה מראש גלילי

22/10/2017 | 22:16 | מאת: אהוד רייך

מיקום פתח הדמעות אינו גורם לכאב. במידה והוא נוטה החוצה ניתן לטפל במצב. במידה והוא צנוח קשה לטפל בזה אם כי לרוב זאת אינה הסיבה לתלונות. דלקת או היצרות בהחלט יכולות לגרום לאי נוחות ואז הטיפול הנחוץ הוא ניתוחי. אני ממליץ לפנות בהקדם ואוקולופלסטיקאי להערכה מדוקדקת.

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים