סיכון בחשיפות מזדמנות ל UV

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

18/10/2017 | 19:47 | מאת: גיא

שלום ד"ר, מתוך מודעות שיש לי לסיכונים של קרינת UV, החלטתי לסיים את עבודתי במקום עבודה שבו לא מצאה חן בעיני רמת השמירה על הבטיחות בהקשר של קרינת UV (במכונות דפוס שבהן נורות UV שמשמות להקשיה של פולימר, סדר גודל של 150-250 וואט, נראות כמו נורות פלורסנט ארוכות). כמובן שהשתדלתי להיות עם משקפי מגן אבל מן הסתם אין 100% וקרו מקרים שבהם לא הייתי עם משקפיים והבטתי לכיוון הנורות או משטחים בסמוך אליהן, הסטתי את המבט מהר ככל האפשר כשהבחנתי בכך, רציתי לדעת מה רמת ההשפעה/פגיעה (בעיניים) של מספר מקרים בהם הייתי במרחקים של כ-1-3 מטר, בד"כ מול "זליגה" של אור ולא במבט ישיר ואולי מקרה אחד של מבט ישיר ממרחק של 5-6 מטר? קצת מודאג מכל הנושא. תודה רבה

18/10/2017 | 22:48 | מאת: אהוד רייך

ראשית צריך להבדק מאחר ואם קיים נזק הוא רוב ייראה. שנית ניתן לחשב את רמות האנרגיוה יש צורך במרחק ארך הגל ועוצמת המקור. אתה יכול התייעץ עם מעבדות המומחיות באישור בדיקת בטיחות של לייזר וכיוב.

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים