נקודות לבנות מסביב לאישון/קשתית

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

25/08/2017 | 12:03 | מאת: אילנה

שלום, אני בת 60, והלכתי הפעם לרופא העיניים עקב המלצת האופטומטריסטית שבדקה את עיניי לצורך החלפת משקפיים. למרחק: בעין אחת 0.5 בעין השניה 0.75. הבעייה היא בראייה מקרוב..לפי הרופא יש לי קטרקט. וגם בזמן ההסתכלות לתוך העיניים, נאמר לי שיש נקודות לבנות מסביב לאישון או לקשתית. לא שמתי לב מסביב למה, עקב ההלם שקיבלתי...שיש נקודות לבנות. נשלחתי לבדיקת OCT + אוטופלורסנציה. מה המשמעות של הנקודות הלבנות? ומה פירוש התוספת של אוטופלורסנציה? תודה רבה מאד מראש

25/08/2017 | 23:18 | מאת: ד"ר אודי רייך

לא ברור היכן הממצא אותו ראה הרופא. קשתית רשתית וקטרקט הם דברים שונים לגמרי. צילום ה' oct מכוון לרשתית וננסה להראות את מצבה האנטומי ונזקים ישנים.

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים