האם מותר למרוח דאודורנט באיזור החזה

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

13/11/2019 | 11:50 | מאת: טל

שלום ד"ר, אני מזיעה באיזור החזה, מתחתיו ובאמצע.. מיותר לציין למה זה לא נעים לי.. השאלה שלי היא האם מותר למרוח באיזורים אלה דאודונט, אם כן, יש סוג ספציפי? שמעתי גם שכדי לנטרל את הזיעה, אפשר לפדר שם עם קצת אבקת סודה לשתייה או טלק, האם זה אפשרי? ושאלה נוספת שלא קשורה, כשהייתי בהיריון, אחות ליווי הריון אמרה לי שהנקה עוזרת למניעת סרטן השד. שאלתי אותה אם זה תקף גם לשאיבת החלב עם משאבה, והיא אמרה שלא. אשמח לדעת למה כשהתינוק יונק בעצמו זה כן עוזר למנוע, ושאיבה עם המשאבה, לא. תודה!

שלום טל, אין מניעה למרוח דאודורנט במקומות שמזיעים, אני מכירה את השמועה והטענה שדיאודורנט עשוי" לסרטן" אבל לא מודעת למחקרים רציניים בנושא. אין שום בעיה להשתמש באבקה של סודה לשתיה או טלק... לגבי הנקה - גם שאיבה היא הנקה לכל דבר, ואכן יש סיכוי קצת נמוך יותר לחלות בסרטן שד לנשים שהניקו, כמובן אין תעודת ביטוח. בריאות שלמה

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד