תחושת רגישות מתחת לשד

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

10/10/2019 | 13:16 | מאת: בת אל

שלום ד"ר, אני בת 28, בריאה בדכ, 7 חודשים לאחר לידה (הנקתי חודשיים והפסקתי). כבר כמעט חודש שאני מרגישה מתחת לשד ימין (לא בשד עצמו אלא מתחתיו, בצלעות ולכיוון רום הבטן) תחושה של רגישות.. לדוגמא אם אני שוכבת על הגב ומותחת את החולצה כלפי מטה, אני מרגישה באותו איזור, כאילו אני מושכת משהו נוסף.. גם במקלחת כשאני מכוונת את הטוש לאיזור, יש את אותה רגישות..זה לא מורגש באופן קבוע אלא רק במקרים מסוימים. רופאת משפחה בדקה ואמרה שלדעתה זה אולי חיידק בקיבה (אבל אני לא חושבת שזה זה, כי חיידק כבר היה לי ואני יודעת במה זה מתבטא). היא גם שאלה אותי אם בדקתי שאין חלילה גושים. אז מצד אחד אני לא מרגישה גוש/שינוי בשד עצמו, מצד שני, אני לא באמת יודעת לבדוק ב100%. השאלה שלי היא האם יכול להיות שזה קשור לשד? יש לי בדיקה של כירורג שד רק בעוד שנה, ויש לי היסטוריה משפחתית של סרטן השד. האם באולטרסאונד שד, נבדק גם האיזור שתארתי? האם כדאי לגשת בהקדם לבדיקת כירורג שד? תודה!

שלום בת אל, התלונות כשלעצמן (בתיאור כתוב) לא נשמעות מחשידות, אבל ברור שיש להבדק אצל כירורג שד ולציין את האיזור שמציק בהפנייה לUS שד. בהיותי רופאה גם בשירות הציבורי (בקופת חולים) לא הגיוני שתור לכירורג הוא רק לעוד שנה. נסי כירורג אחר או לבקש תור דחוף דרך המזכירות במרפאה (יותר מוקדם אולי). בריאות שלמה

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד