שתי שאלות בעניין שני נושאים

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

25/09/2018 | 01:44 | מאת: ש

שלום, גיל 28. בגלל פרולקטין גבוה לקחתי "דוסטינקס" ולאחר נטילת הכדור אני מרגישה כאהים חזקים בשד (כאילו גוזרים לי את הפטמות) ועוד כל מיני תחושות מוזרות אבל התחושות בשד הכי נוראיות. דיברתי עם האנדוקרינולוג והוא אמר לי להמשיך לקחת ובמקביל ללכת לבדיקת כירורג שד. לקחתי עוד פעמיים והפסקתי מטעם עצמי. הכאב החזק בשד הגיע רק אחרי נטילת הכדור. וקראתי על תופעות הלוואי וכתוב כאבים בשד- האם עליי ללכת לבדיקת שד או שאין קשר? מאז שהרופא אמר לי ללכת זה לא מרפה ממני (מצלצל אצלי "אחת מתשע") אבל אני באמת חושבת שאצלי אין קשר.... בגלל שאני חושבת על זה יותר מידיי לפעמים כואב לי בשד מיחושים קלים... לדעתי פסיכולוגי. אף פעם לא עברתי בדיקת שד וזה מביך אותי... אשמח לשמוע דעתך. עניין שני- הפטמות שלי חומות וגדולות ויש עיגולים קטנים מסביב (כמו נקודות קור) ונראות כאילו אני מניקה- ואני לא. זה המון זמן ככה (לפני הכדורים). מעניין אותי האם אצל נשים בתולות הפטמות הן קטנות ואני חריגה או שאין קשר לבתולות/מניקות וכדו. מקווה שהשאלה בסדר... תודה!

שלום רב, יכול להיות שתופעות של כאבים מסוגים שונים ומשונים מופיעים לאחר נטילת דוסטינקס. בד"כ כאבים לא מעידים על סרטן שד! בכל מקרה ממליצה לגשת להבדק אצל כירורג שד. זה לא מפחיד ולא מבהיל, אולי מעט מביך בפעם הראשונה בעיקר. לגבי השאלה השניה - צורת הפטמות מושפעת אבל לא רק הורמונלית. יכול בהחלט להיות תקין לגמרי.

07/12/2018 | 01:32 | מאת: ש

תודה רבה על ההרגעה!

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד