כאב בשד שמאל במקום הפיברואדנומה

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

21/04/2018 | 12:16 | מאת: Marta

בת 68 פיברואדנומה לאחר ביופסיה ב2002 ממוגרפיה ואולטרסאונד מלפני כשבועיים תקינים הפיברואדנומה 2 סמ לעומת 1.9 בבדיקה הקודמת הכירורג מציע מעקב או הוצאת הFA האמת אני יותר לחוצה מהכאב על יד הFA מאשר מה FA עצמו מתלבטת מה לעשות אשמח ליעוץ

21/04/2018 | 20:56 | מאת: פרופ' דינה לב

ערב טוב, פיברואדנומה הינו גידול שפיר ובגודל של 2סמ בד״כ מצריך מעקב בלבד. מצד שני פיברואדנומות שכיחות בגיל הפוריות ונדירות יותר בגיל מבוגר יותר וזה פקטור שצריך להשפיע על ההחלטה לכרות אותה. עליה בקוטר מ1.9 ל2סמ איננה משמעותית אבל אם תחליטי שלא לבצע כריתה של הממצא כדאי לשקול ביופסיה חוזרת במיוחד מכיוון שהאבחנה נעשתה לפני 16 שנה ואולי עכשיו הממצא השתנה. כאשר פיברואדנומות גורמות לכאב כדאי לכרות אותן. מציעה שתתיעצי שוב עם כירורג שד ותקחו בחשבון את על המשתנים הללו. בבריאות, דינה

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד