פענוח אולטרה סאונד מתאריך 5.2.2018

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

11/02/2018 | 13:46 | מאת: תיקי

שלום אני בת 63 ולפני כשבוע ימים עברתי בדיקת אולטרה סאונד שד כהשלמה לממוגרפיה. התור שנקבע לי לרופא כירורג רק בעוד כחודש ימים. להלן הממצאים. שד שמאל - בשעה 1 סמוך לפטמה מודגם גוש היפואקוגני מוגדר בגודל 0.9 ס"מ כנראה שפיר. בבית השחי אין בלוטות מוגדלות. BIRADS3 . שד ימין: בשעה 12 סמוך לפטמה גוש היפואקוגני לובולרי בגודל 1.5 ס"מ כנראה שפיר. מודגמות ציסטות זעירות בהיקף השד חלק לא צלולות. בשעה 10 כ 2 ס"מ מהפטמה מודגם גוש היפואקוגני בגודל 0.6 ס"מ כנראה שפיר. בבית השחי אין בלוטות מוגדלות.3BIRADS. . אין הסטוריה משפחתית של סרטן שד. אני מודאגת ולא שקטה. אודה לתשובתכם . תודה רבה.

12/02/2018 | 07:04 | מאת: פרופ' דינה לב

בוקר טוב, כל הממצאים שתוארו בUS הוגדרו כשפירים. יחד עם זאת כמובן שעליך להבדק ע״י כירורג שד שיתייחס לUS בקונטקסט של בדיקת השד שלך ויחליט האם יש צורך בבדיקות נוספות בבריאות, דינה

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד