אולטרסאונד שד תוצאות

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

09/01/2018 | 15:10 | מאת: אנונימית

היי, אני בת 20 ולפני שבוע עשיתי אולטרסאונד שד לאחר ביקור אצל כירוג ואלו היו התוצאות: בשד שמאל מאחורי הפטמה הודגם גוש היפאקוגוני מוגדר היטב בגודל 3.7 ס"מ עוד שני גושים נוספים הוגדרו היטב בשעה 3 ובשעה 12 בגדלים של 1.6 ו1.2 והם הוגדרו בדירוג 3. מצד ימין עוד 2 גושים מוגדרים בגדלים של 0.8 ו 1.2 בשני הצדדים אין הגדלות בבתי השחי וגם צד ימין מדורג 3. האם חשוב לבצע ביופסיה? ומה הממצאים האלו אומרים. תודה מראש

10/01/2018 | 16:31 | מאת: ד"ר אביעד הופמן

שלום, חסרים פרטים חשובים כגון סיפור משפחתי ועוד. הממצאים המתוארים נראים שפירים וציון של BIRADS 3 מחייב מעקב בלבד. אני ממליץ להבדק ע"י כירורג שד אשר יוכל לתת המלצות מדוייקות יותר. בברכה, אביעד

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד