פיענוח אולראסאונד שד

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

28/11/2017 | 19:08 | מאת: סיון

שלום אשמח לתשובה , תומכת אולראסאונד שד שמאל: שד שמאל. בשעה 4 מודגמת ציסטה בקוטר 0.1 ס"מ. ברביע חיצוני עליון מודגמות ציסטות זעירות. בשעה 1 כ 2 ס"מ מהפיטמה מודגם גוש איזואקוגני ,לובלרי בגודל 6.0 ס"מ , כנראה שפיר. בבית השחי אין בלוטות מוגדלות. BIRADS 3 לסיכום: מומלץ ייעוץ כירורג ובירור ע"י ביופסה מהגוש בצד שמאל בשעה 1. השאלה האם גוש איזואקוגני שצויין סרטוני, יש צורך בביופסיה וגם ביוגרפיה. מדובר על אישה בת 37 אין המשפחה חולים עם סרטן שד. אשמח לתשובה. תודה סיון

17/12/2017 | 21:19 | מאת: ד"ר אביעד הופמן

שלום, סביר שהגוש המדובר הוא שפיר אך יש הכרח לבצע ביופסיה על מנת להוכיח זאת. על פי התוצאה הפתולוגית יוחלט כיצד להמשיך. בברכה, אביעד

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד