בדיקת ממוגראפ לאולטראסאונד?

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

26/11/2017 | 21:11 | מאת: סוזאן

שלום אני עברתי אולטראסאונד שד ותתוצאות הבדיקה היו כאלה שד ימין:בשעה 11-10כ-1ס"מ מהפיטמה הודגם גוש תת בדי לובולרי בקוטר 2.49ס"מ ככל הנראה שני גושים צמודים שד שמאל:בשעה 4 צמוד למטרה בעומק השד הודגם גוש הדדי מוגדר בקוטר 1.24ס"מ בסריקה של בית השחי הודגמו בלוטות לימפה במבנה אנטומי תקין סיכום:מומלץ יעוץ כירורגי שקילת טרוקס לגוש השולט מימין 4abirads מעקב על הבוס משמאל 3 birads אני שמתי מימוגראפי והתוצאה היתה ריקמת השד הוא פיברוגלנדולארי הריקמה הבולטת סמיכה מה זה אומר האם אני צריכה לדאוג יש לי עוד שבוע ביופסיה אני אשמח אם תסביר לי את התוצאות

27/11/2017 | 23:16 | מאת: סוזאן

אני בת 36 כמעט כול המשפחה היה לה סרטאן לא בשד אבל כול כבר או אישה במשפחה נפטרו ממחלת סרטאן ממשפחה של אמא וגם של אבא

03/12/2017 | 21:51 | מאת: ד"ר אביעד הופמן

שלום, לפי האולטראסאונד סביר שהממצא שפיר (לא גידול) אך על מנת לוודא זאת יש לבצע ביופסיה כפי שהומלץ. מבנה שד פיברוגלנדולארי או "שד צפוף" מאפיין נשים צעירות ומקשה על הרדיולוג לפענח את הממוגרפיה ולכן מבצעים בנוסף לממוגרפיה גם בדיקת אולטראסאונד. בכל מקרה אני ממליץ לעבור הערכה אצל כירורג שד עם תוצאות הביופסיה. בברכה, אביעד

10/12/2017 | 18:15 | מאת: בדיקת ממוגרפיה ובאולטראסאונד

מודה לך תודה רבה

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד